Saturday, 21 May 2016

Resepi untuk SPICY RAMEN SAMYANG


بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ

Sekarang ni memang musim SPICY RAMEN SAMYANG CHALLEGE. Hmmm, tapi Anis belum pernah cuba lagi >.< Kah kah! Takpelah, nanti kalau ada rezeki Anis try beli. Hehe. Deme duk kata yang ramen ni memang pedas gila. Tak payah deme kata pun takpe ni Anis tengok sendiri dekat Youtube deme duk makan ramen ni sampai bibior jadi merah gitu~~ Auch, comel je. Haha. So, haritu kawan Anis ni dia tag satu resepi ni kat Anis di Facebook. Resepi ni untuk kurangkan rasa pedas. Tapi rasanya ikut tekak masing masing lah. Sebab ada sesetengah tu boleh je makan pepedas gila nak berapi macam ni tapi ada jugak yang tak berapa nak tahan dengan makanan yang pedas ni. Disebabkan teringin jugak nak makan, makan jugak lah walaupun pedas :3 huhu. Boleh je lepas makan ramen minum air susu kan. Ini apa yang Anis tahu lah sebab kawan Anis yang beritahu :D 

Sebelum tu Anis nak minta maaf sebab resepi yang Anis nak kongsikan ni hanya ada gambar je. Lagipun senang je nak buat ni ^_^ Jom tengok!


Nah, ni bahan bahan yang perlu ada. Terutamanya, mestilah nak kena ada SPICY RAMEN SAMYANG tu.


Em, ni rasanya dia masukkan susu dan sosej sekali.



Lepastu, masukkan ramen yang telah direbus terlebih dahulu. Biarkan sehingga kering.


Nak sedap lagi tambah lah cheese. Wuuuu sedapnya >.<


Dan ini lah hasilnya~ 

P/s: Ikut tekak masing masing, kalau rasa nak makan pedas pedas makan je. Kalau rasa nak kurang pedas boleh lah guna resepi yang Anis kongsikan ni. Selamat mencuba~


5 comments:

  1. Dengan susu ? Sedap tak ? Pedas baru kick anis .hehe. btw nice sharing! yg tak makan peda tu boleh la try yg ni :))

    ReplyDelete
  2. wahh..nampak sedap. Tengs for da recepi! Bole try ni =)

    ReplyDelete
  3. buat masa nie elsa makan begitu saja hehe. dah ada resipi, nanti nanti boleh try. thanks for sharing dear :*

    ReplyDelete
  4. Sedapnya..lepas makan mee ramen pedas minum susu atau yogurt drink je hilangla pedas tu..

    ReplyDelete

> Pause Here
 

Anis Shafika ©2016 All Right Reserved. Powered by Blogger